|
|
|
صفحه اصلی تالار گفتگو •
مقالات سایت •
صفحه اصلی سایت •
ثبت نام •
راهنمای سایت
• جستجو • ورود •
تبلیغات
در سایت
•
نقشه سایت
•
تبادل
لینک |
|
تاریخ امروز 26 آوریل 2018, 20:47
|
مشاهده پست های بی پاسخ | مشاهده موضوعهای فعال
|
صفحه 1 از 1
|
[ 5 پست ] |
|
بورس کالا - نظر کارشناسان و مردم
نویسنده |
پیام |
shahraki
عضو: 14 فوریه 2009, 09:39 پست ها: 1056
|
كارنامه يكساله بورس نفت
يك سال از راهاندازي فاز اول بورس نفت گذشت و بهرغم فعاليت بيسروصداي آن كه عمدتا به دليل برگزاري معاملات در ساعات پاياني اداري بود، اين بازار فرازونشيبهاي بسياري را پشت سر گذاشت. طي اين مدت اگر چه انتقاداتي نسبت به نحوه عملكرد شركت بورس كالا در مقابل عرضهكنندگان بهخصوص توليدكنندگان دولتي يا حضور پررنگ دلالها و تجار در آن مطرح شد، اما با توجه به نوپا بودن آن و بهخصوص اينكه چنين بازاري در حوزه صنعت پتروشيمي در دنيا وجود ندارد، در نهايت وقتي از فعالان بازار اعم از كارگزاران، كارشناسان و خريداران درخصوص عملكرد آن سوال ميشود، همگي بر تداوم و ضرورت توسعه اين بورس و حقانيت راهاندازي رينگ پتروشيمي صحه ميگذارند.
اما در اين ميان چالشهايي همچون عدمحضور صددرصدي توليدكنندگان بخش خصوصي، عرضه نامنظم كالاها در بورس، عدمتوسعه معاملات پتروشيمي در رينگ صادراتي و شكايات خريداران مبنيبر عدمتحويل بهموقع و درست كالاها را نيز نبايد از نظر دور نگه داشت. ضمن اينكه اخيرا برخي از كارگزاران بخش خصوصي، نسبت به اين مساله كه بازرگاني پتروشيمي به عنوان بزرگترين عرضهكننده دولتي محصولات در بورس، عرضههاي خود را تنها به شركتهاي كارگزاري دولتي داده است، اعتراضاتي را مطرح كردهاند. به گفته آنها با توجه به اينكه خصوصيسازي و انتقال فعاليتها از بخش دولتي بهخصوصي عامل اصلي آزادسازي نرخها بود، اينگونه اقدامات تنها باعث از بين رفتن اصول خصوصيسازي ميشود.علاوهبر اين هنوز بسياري از كارگزاران اين سوال را مطرح ميكنند كه آيا ضرورتي دارد نمايندهاي را در كيش داشته باشند در حالي كه اغلب خريداران آنها در تهران حضور دارند يا اينكه آيا پس از واگذاري شركتهاي توليدكننده محصولات پتروشيمي اين شركتها همچنان عرضه محصولات خود را از طريق بورس و بهخصوص از طريق شركت بازرگاني پتروشيمي دنبال خواهند كرد يا خير؟
و از همه مهمتر اينكه بهرغم راهاندازي رينگ صادراتي، محصولات پتروشيمي هنوز به اين رينگ راهي بازنكردهاند و با توجه به وارد شدن به دومين سال از فعاليت بورس، رسيدگي بيشتر به اين موضوع بيش از پيش اهميت پيدا كرده است.
تولد بورس نفت و سكوت هاشميان اعلام خبر رسمي تشكيل بورس نفت در دو فاز در ديماه سال 1386 براي اولين بار از سوي صالحآبادي، رييس سازمان بورس و اوراق بهادار صورت گرفت. بورس نفت كه سالهاي متوالي از سوي وزارت نفت و وزارت اقتصاد و دارايي وعده راهاندازي آن داده شده بود، سرانجام در 28 بهمنماه سال 1387 با حضور وزراي نفت و اقتصاد و دارايي راهاندازي شد. البته مقرر شد در فاز اول بورس نفت مبادلات فرآوردههاي نفتي و محصولات پتروشيمي صورت گرفته و در فاز دوم نفت خام مورد مبادله قرار بگيرد.گرچه محل بورس نفت از سوي صالحآبادي جزيره كيش اعلام شد، اما با گذشت يكسال از عمر بورس نفت طرفين مبادلات از محل مبادلات فرآوردههاي نفتي و محصولات پتروشيمي رضايت ندارند و عملا مبادلات از طريق تهران انجام شده و حتي ديگر از طريق سيستم ويدئو كنفرانس نيز ارتباطي برقرار نيست. اين درحالي است كه مقرر شده بود اتاق پاياپاي نيز براي ثبت مبادلات بورس نفت در كيش مستقر شود كه به دليل نارضايتي كارگزاران و طرفين مبادلات از حضور در كيش در حال حاضر مبادلات تنها به صورت تشريفاتي در كيش ثبت ميشود و مبادلات در رينگ تهران انجام ميشود. در حال حاضر 20 كارگزار فعال در بورس فرآوردههاي نفتي و محصولات پتروشيمي وجود دارد. گرچه سالگرد يكسالگي بورس در انزواي كامل خبري از سوي مسوولان بورس كالا صورت گرفته، اما آزادسازي قيمت محصولات پتروشيمي و فرآوردههاي نفتي و راهاندازي بورس نفت و به قدري اقدام شايستهاي است كه سكوت بورس كالا و سيدعلياكبر هاشميان، مديرعامل بورس كالا در رابطه با اين موضوع نميتواند مانعي در برابر انعكاس اين خبر باشد.
بازتاب عملكرد يكساله الزام ورود خارجيها به بورس نفت
حسين خزلي خرازي دبير كانون كارگزاران:
فاز اول بورس نفت را كه همان معاملات محصولات پتروشيمي در بورس كالا است، ميتوان نقطه عطفي در فرآيند خصوصيسازي و اقتصاد آزاد دانست.با انجام معاملات محصولات پتروشيمي در بورس كالا، ابتدا مشكلاتي براي خريداران اين نوع كالاها به همراه داشت. از آنجا كه معاملات پتروشيمي در چند دهه اخير به صورت حوالهاي و ثبت سفارش صورت ميگرفت، تغيير رويه خريد براي مصرفكنندگان و ثبت سفارش خريد در بورس و رقابت براي خريد محصول در رينگ مشكل به نظر ميرسيد.با گذشت چند ماه از فعاليت بازار پتروشيمي و در آستانه يك سالگي اين بازار، تاثير معاملات در اين بازار و شفافسازي نرخگذاري محصولات پتروشيمي تاثير زيادي داشته است.از سال 83 و تفاهمنامهاي كه وزير نفت و اقتصاد دولت گذشته با هم امضا كردند، قرار بر آن شد كه كارگروهي براي راهاندازي بورس نفت، مطالعاتي را انجام دهد و براي راهاندازي بورس نفت 25 مرحله تدوين شد و آخرين مرحله يك بورس كالايي واقعي كه امكان معامله نفت خام و قراردادهاي آتي اين محصول وجود داشته باشد، ديده شد.ورود محصولات پتروشيمي و ثبت سفارش در بورس كالا براساس همان ره نگاشت 25 مرحله صورت گرفت و به نظر ميرسد تا رسيدن به بورس نفت بينالمللي 20 مرحله ديگر باقي مانده باشد.براي رسيدن به بورس بينالمللي نفت ميبايست شرايط براي توليدكنندگان خارجي و ترغيب براي فروش محصولات در بورس نفت ايران به وجود بيايد، زيرا تنها عرضه محصولات از سوي توليدكنندگان داخلي با بينالمللي بودن اين بازار تناقض دارد.بنابراين زماني بورس نفت شكل نهايي خود را ميگيرد كه معاملات بهصورت قرارداد آتي در نفت خام و عرضه محصولات از ديگر كشورها در بازار ما صورت گيرد كه براي انجام اين كار، كارگروهي نيز با مصوبه هيات وزيران شكل گرفته و براي پيشبرد اهداف تعيين شده تلاش ميكنند.
توفيق نسبي بازار پتروشيمي
سيد علي حسيني*- طي يكسالي كه از آغاز فعاليت بازار محصولات پتروشيمي در بورس كالاي ايران ميگذرد، بالغ بر 31محصول در اين بورس دادوستد شده و معاملاتي به ارزش 614/18ميليارد ريال را به دنبال داشته است. همان طور كه اين آمار نشان ميدهد بورس كالاي ايران در راهاندازي اين بازار، توفيق نسبي داشته و اميد ميرود با بهينهسازي روشها و رويههاي عملياتي خود و پاسخگويي مناسب به نيازهاي منطقي مشاركتكنندگان اين بازار اعم از عرضهكنندگان و خريداران كالاهاي پتروشيمي، تقويت جايگاه اين بورس در اقتصاد ملي حاصل شود. *معاون نظارت بر بورسها
عملكرد مطلوب بازار پتروشيمي و ابهام در راهاندازي بورس نفت
مهدي كرباسيان*- باگذشت يك سال از فعاليت بازار پتروشيمي يا همان فاز اول بورس نفت، عملكرد اين بازار مطلوب بوده است.قبل از راهاندازي و در زمان افتتاح فاز اول بورس نفت مقاومتهايي در مسير شكلگيري اين بازار قرار داشت و معتقد بودند كه بازار پتروشيمي و نفت به دليل استراتژيك بودن نميتوانند در بازار آزاد تعيين نرخ شود و ايجاد بازار و بورس براي اين محصولات باعث رانت ميشود.عرضه و فروش محصولات و پذيرش آنها در بورس كالا به عنوان اولين گام براي آزادسازي نرخ محصولات پتروشيمي بود. بعد از گذشت يكسال مخالفان ابتدايي اين بازار هم به اين نتيجه رسيدند كه بورس نه تنها سد راه توليدكنندگان نبوده، بلكه باعث شفافسازي بازار از لحاظ قيمت و تضمين فروش شده است و همه توليدكنندگان ميتوانند با شركت در قالب بازار محصول خود را خريداري كنند.براي رسيدن به عملكرد مطلوب بازار پتروشيمي در كنار سازمان بورس و شركت بورس كالا، شركتهاي بازرگاني پتروشيمي و توليدكنندگان قير و روغنها سهيم بودند و در پشت اين عمل يك اراده جمعي وجود داشته است.درعمر يك ساله بورس نفت كم و كاستيهايي نيز وجود داشت و به مرور رفع شد. در ابتدا مقاومت جدي توليدكنندگان در تغيير رويه خريد بود كه با گذشت زمان رفع شد.با ورود محصولات پتروشيمي به بورس كالا، از آن جا كه بازاري جديدي بود، زماني طول كشيد تا كارگزاران با شرايط بازار هماهنگ شوند.در بحث بازار صادراتي نيز واحد ارزي مورد معامله در بازار و نوع معاملات مشكلاتي را به همراه داشت كه با مشخص شدن واحد ارز مورد معامله اين بازار همچنين تضمين براي تامين مصرف داخلي و سپس فروش صادراتي اين مشكل نيز حل شده است.با شكلگيري نسبي بازار پتروشيمي، از اهداف اصلي راهاندازي بورس نفت كه همان فروش نفت خام در بورس بود، خبري به گوش نميرسد. به دليل پيچيدگي و نحوه عرضه و فروش نفتخام، كارگروهي متشكل از وزرا موظف به بررسي و اجرايي شدن اين فاز بورس نفت شدند كه تا به امروز خبر و گزارشي از اين كارگروه نيست و به نظر ميرسد كه فاز دوم يا همان بورس نفت واقعي تا اطلاع ثانوي به بهرهبرداري نرسد. *مجري راهاندازي بورس نفت
دنیای اقتصاد
|
17 فوریه 2009, 11:15 |
|
 |
shahraki
عضو: 14 فوریه 2009, 09:39 پست ها: 1056
|
بورس كالا در انحصار دلالان!
بورس كالا نيز امسال دردسرهاي زيادي را براي توليدكنندگان محصولات آرايشي، بهداشتي و شوينده ايجاد كرد. مسگرزاده - عضو انجمن صنايع بهداشتي، آرايشي و شوينده - در اين باره به ايسنا توضيح داد: "متاسفانه دلالان با در اختيار گرفتن بورس كالا عملا قيمت انواع پليمرها و از جمله پلياتيلن را بالا نگه داشتهاند."
وي يادآور شد: "تا پايان آبان ماه سال جاري قيمت پلياتيلن حدود 1800 تومان بود كه سپس اين قيمت سقوط پيدا كرده و به تدريج دلالان بورس كالا را در اختيار گرفتند. در حال حاضر پلياتلين به قيمت 730 تومان عرضه و به قيمت1050 تومان خريداري ميشود و سپس 1200 تومان به توليدكنندگان فروخته ميشود."
او تاكيد كرد: "قيمت پلياتيلن در بازار غيررسمي حدودا 40 درصد بالاتر از قيمت جهاني است." عضو انجمن صنايع بهداشتي، آرايشي و شوينده ادامه داد: "متاسفانه در حال حاضر مكانيزمي در بورس وجود دارد كه فضا را براي عرض اندام واسطهها مهيا كرده است و نظارتي روي هويت افرادي كه وارد بورس كالا ميشوند، وجود ندارد."
ايسنا
|
19 مارس 2009, 15:46 |
|
 |
saaman
عضو: 13 فوریه 2009, 15:30 پست ها: 468
|
مديرعامل سابق ذوبآهن اصفهان تاكيد كرد :
عدم كنترل واردات از مشكلات اصلی بورس كالا
بورس كالا بايد شرايط را به نحوي تغيير دهد كه هر كسي وارد نشود، يعني در وهله نخست بايد شرايطي را فراهم كند كه همه بتوانند كالاي خود را در بورس عرضه كنند و... از سوي ديگر نبايد هركس بتواند آزادانه و تحت هر شرايطي وارد بورس شود؛ زيرا بورس امين خريدار و فروشنده است. مهندس بهرام سبحاني، مديرعامل سابق شركت ذوبآهن اصفهان درخصوص فرآيند شكلگيري بورس كالا و عملكرد آن اظهار كرد: بورس فلزات در مقطعي راهاندازي شد كه صددرصد ضرورت داشت. زيرا بازار آهن در اختيار عدهاي خاص بود و آهن به عنوان كالايي تعزيراتي نرخ گذاري ميشد و بازار سياه براي آن درست شده بود. به طوري كه خريداران، نرخ اعلامي از سوي كارخانه را خريده و با دو برابر قيمت در بازار ميفروختند و اين روند سرمايهايميلياردي در اختيار عدهاي خاص ميگذاشت. وي افزود: به اعتقاد من بورس كالا در اين مدت بسيار موفق عمل كرده است البته سازماني نوپا است و براي اولين بار اقدام به پيادهسازي فرهنگ تعيين قيمت از طريق بورس كرد و ممكن است نقاط ضعفي هم داشته باشد. به عنوان نمونه، محدود بودن تعداد كارگزاران ميتواند مانعي باشد كه تنها عدهاي قرار است ميلياردها تومان كالا را خريد و فروش كنند. مديرعامل سابق شركت ذوبآهن اصفهان تاكيد كرد: شركت بورس كالا بايد زمينه گسترش معاملات را فراهم كرده و توليدكنندگان را به عرضه بيشتر محصول تشويق كنند كه اگر قرار است بورس به عنوان محل تعيين قيمت كالا (با توجه به ميزان كالا و بدون واسطه از توليد به شبكه توزيع) باشد، بايد هم دامنه كار را باز كند و هم طرفين به يكديگر اعتماد كنند. او افزود: توليدكننده داخلي بايد خود را با رقباي خود مقايسه كند و اگر جايي بازار داخلي كالايي كه به حد كافي در داخل توليد ميشود، مورد هجمه واردات قرار بگيرد، دولت بايد كمك كرده و با كنترل واردات بازار را كنترل كند، يا برعكس به دليل كمبود كالايي در داخل ممكن است قيمت آن به شدت افزايش يابد كه بايد واردات تسهيل شده و بازار متعادل شود. بورس بايد به خوبي به مسوولان بازرگاني كشور اطلاع رساني كند و دولت هم بايد انعطافپذيري لازم را براي كنترل بازار با مكانيزم تعرفه داشته باشد. او ادامه داد: البته هنوز بسياري از كالاها وارد بورس نشدهاند، در حالي كه كشور ما در منطقه مطرح بوده و حجم معاملات آن سنگين است و بازار بسيار بزرگي است كه بورس در حال حاضر تنها بخشي از آن را ميگرداند. بايد مسوولان با همكاري بورس كاري كنند كه امكان عرضه تمامي كالاها فراهم شود و تحقق آن تلاش همه جانبه بورس و مسوولان بازرگاني و اقتصادي را ميطلبد. سبحاني يادآور شد: عدم اقدام به موقع در كنترل واردات يكي از مشكلات پيش روي بورس است. زيرا گاهي ممكن است به دليل عرضه كالايي نامرغوب و وارداتي، توليدكننده داخلي محصول خود را وارد بورس نكند كه سبب ميشود علاوه بر برنامه ورود توليدات بورس، اين كالا خارج از شبكه بورس معامله شود. همين اتفاق گهگاهي در مورد آهن پيش ميآيد. او گفت: بايد شرايطي باشد كه خارج از بورس به ضرر توليدكنندگان باشد و دستورالعمل انواع معامله به گونهاي باشد كه از انعطاف لازم برخوردار باشد. وي در ادامه شركت ذوبآهن را يكي از خوشنامترين شركتهاي توليدي در بورس توصيف كرد و افزود: تمام محصولات توليدي ذوب آهن از طريق بورس عرضه ميشود و خوشبختانه اين شركت هيچ تخلفي در تعهدات خود به بورس نداشته و حتي پيش از موعد كالاها را تحويل داده است و يكي از خوشنامترين شركتهاي توليدي در بورس از ديد بازار و معاملهگران بخش آهن است. او ادامه داد: به دليل آنكه در ايران شبكههاي توزيع بزرگ، محدود هستند و بيشتر معاملات در سطح توزيعگران خردهپا انجام ميشود شناسايي و اعتبارسنجي تمام عرضهكنندگان و خريداران براي بورس كار مشكلي است، در حالي كه بايد به آنها امتيازاتي بدهد و استانداردهايي مشخص كند كه همه آن را رعايت كنند و اگر تخلفي صورت گيرد، با خاطي برخورد شود. البته در درجه اول بايد شركت توليدكننده متعهد باشد. وي اظهار كرد: در شركت ذوب آهن نيز اين تعهد اخلاقي و كاري ميان تمام مديران و معاونان وجود داشت كه كالايي عرضه شود كه از تحويل آن با همان كيفيت مطمئن باشيم و به همين دليل هيچگاه ايرادي به تعهدات ما گرفته نشد. وي در پايان درخصوص گسترش سهم فولاد وارداتي در بورس گفت: شركت بورس كالا به عنوان يك مرجع عرضه كالا نميتواند و اختيار ندارد جلوي عرضه كالاهاي وارداتي را بگيرد و تنها تطبيق كيفيت كالا با استاندارد ملي را بررسي ميكند، اما بايد با تعامل با وزارت بازرگاني اطلاعرساني كند تا توليد داخل لطمه نخورد.
|
20 ژوئن 2009, 19:05 |
|
 |
sarmayeh
عضو: 03 آوریل 2010, 17:59 پست ها: 84
|
اشخاص حقیقی در بازار آزاد به دلیل کاهش محدودیت ها رغبت بیشتری به خرید و فروش دارند و کمتر وارد بورس کالا می شوند .
علی اصغر بهرامی در گفت و گو با بورس نیوز ؛ به بررسی موانع ورود شرکت های خصوصی به بورس کالا پرداخت وگفت : بورس کالا و کارگزاران از ورود سایر تولید کنندگان به این بازار استقبال می کنند تا آنجا که برای افزایش جذابیت تولید کنندگان ، سال گذشته قانون تخصیص تخفیف مالیاتی برای شرکتهای وارد شده به بورس در مجلس تصویب شد .
جزیی نگری در جذب بخش خصوصی به بورس کالا موثر نیست
به اعتقاد بهرامی برای جذب بخش خصوصی در بورس کالا مشوقهای سنگین تری نیازمند است . این کارشناس بازار آهن افزود : مسائلی همچون تخصیص تخفیف مالیاتی و کاهش کارمزد که در حال حاضر نرخ 2.8 درصد دارد برای جذب بخش خصوصی در بورس کالا به تنهایی موثر نیستند .
محدودیت معاملات مانع جذب خصوصی ها به بورس کالا می شود
بهرامی افزود : یکی از مشکلاتی که مانع جذب بیشتر خریداران به بورس کالا می شود برخی قوانین بورس همچون تسویه حساب خریدار است .
چراکه به موجب قانون ، خریدار موظف است 100 درصد وجه خرید را تا 72 ساعت بعد از انجام معامله به حساب بورس واریز کنند .
وی به میزان تناژ خریداران بورس اشاره کرد و گفت : از آنجا که خریداران در بورس با محدودیت حداقلی خرید کالا مواجه اند مبحث محدودیت تناژ خریداران در بورس کالا مانع آن خواهد شد که خریداران وارد بورس کالا شوند .
خرید و فروش های بورس کالا را اعتباری کنید
به گفته بهرامی برای ورود اشخاص حقیقی به بورس باید خرید و فروش اعتباری در بورس صورت گیرد . اما مبحث تناژ به دلیل کشف قیمت را نمی توان تغییر داد .
وی با اشاره به بحث مناقصه ها در بورس کالا گفت : در اواخر سال گذشته قانونی تصویب شد که به موجب آن خرید و فروش کالا از طریق بورس بدون رعایت احکام و تشریفاتی که برای برگزاری مناقصه نیازمند بود انجام شود و بورس محلی برای انجام مناقصه و مزایده بدون تشریفات قانونی شد که این امر تا حدودی در جذب اشخاص حقیقی در بورس کالا موثر بود .
|
19 می 2010, 21:59 |
|
 |
shahraki
عضو: 14 فوریه 2009, 09:39 پست ها: 1056
|
ثبات عرضه و قيمتهاي بورس كالا در آستانه هدفمندي يارانهها
كارگزاران بورس كاهش عرضه محصولات بورس كالايي در روزهاي اخير را رد كرده و از ثبات عرضه در آستانه هدفمندي يارانهها خبر ميدهند.
به گزارش فارس، اين روزها شايعاتي مبني بر كاهش و توقف عرضه برخي محصولات در بورس كالا مطرح و دليل آن تقاضاي برخي شركتها براي افزايش قيمت مطرح ميشود، بر اين اساس، خبرنگار فارس در گفتوگو با چند كارگزار بورس وضعيت عرضه محصولات را مورد بررسي قرار داد. ابعاد حذف یارانهها مشخص نیست حسين نوروزي در پاسخ به اين سوال كه آيا توقف و كاهش عرضه محصولات در بورس كالا صحت دارد، بيان كرد: اين مساله صحت ندارد، عرضههاي بورس كالا مانند سابق انجام ميشود، براي مثال، عرضههاي بازرگاني پتروشيمي، پتروشيمي اميركبير، پالايش و پخش، فولاد خراسان و سيمان كردستان روال هميشگي خود را طي ميكند. وي افزود: ممكن است شركتها در آينده برنامهاي براي افزايش قيمت داشته باشند، ولي در حال حاضر اين اتفاق رخ نداده و بورس كالا و عرضههاي آن روال طبيعي خود را طي ميكند. همچنين اگر افزايشي در قيمت محصولات پليمري وجود دارد ناشي از افزايش قيمتهاي جهاني است. مدير بخش بورس كالاي كارگزاري بانك صادرات در پاسخ به اين سوال كه آيا با اجراي هدفمندي يارانهها امكان افزايش قيمتها وجود دارد، اظهار داشت: به دليل اينكه هنوز سياستهاي طرح تحول و هدفمندي يارانهها مشخص نيست در شرايط فعلي بر روي قيمتها اثري نخواهد گذاشت، زيرا هيچ كس نميداند كه قيمت حاملهاي انرژي چقدر ميشود و هزينهها چقدر افزايش مييابد كه به تناسب آن، اين تغييرات را در درآمدهاي خود نشان دهند. وي درباره توقف عرضههاي ذوبآهن نيز تصريح كرد: اين مساله روال چندماهه گذشته ذوبآهن است و اختصاص به يكي دو هفته اخير ندارد زيرا از ابتداي سال به صورت متناوب عرضههاي خود را انجام ميدهد و آن هم به دليل كنترل قيمت آهنآلات است. اين مقام مسوول در پايان تاكيد كرد: هنوز براي تاثيرپذيري شركتها از اجراي قانون هدفمندي يارانهها زود است؛ زيرا هنوز ابعاد آن مشخص نيست تا عرضهكنندها قصد افزايش قيمت داشته باشند.
عرضه محصولات متوقف نشده فاطمه كربلايي به عنوان يكي از كارشناسهاي بورس كالا نيز در اينباره اظهار داشت: عرضههاي ذوبآهن دو هفته است كه انجام شده و ممكن است كاهش پيدا كند، ولي اين مساله كه اصلا عرضه نداشته باشد، صحيح نيست. اين كارشناس بورس كالا در پاسخ به اين سوال كه آيا با اجراي قانون هدفمندي يارانهها قيمتها افزايش خواهد يافت، گفت: بورس محل كشف نرخ شفاف است، بنابراين ممكن است افزايش قيمتي كه در زمان هدفمندي يارانهها آيد درست و شفاف باشد، ولي در حال حاضر اتفاق خاصي در بورس كالا رخ نداده است.
محدوديت در خريد مساله اساسي معاملات بورس كالا هاشم باروتي مديرعامل كارگزاري پارس ايده بنياد درباره كاهش عرضه محصولات در بورس كالا اظهار داشت: كاهش عرضه محصولات در بورس كالا به دليل تقاضاي شركتها براي افزايش قيمت نيست، ولي محدوديتها براي خريداران افزايش يافته است. وي افزود: در بخش فولاد برخي شركتها دنبال اين بودند كه بر اساس نرخ بازار قيمتي را مشخص و بفروشند ولي بورس كالا ميخواهد امكان رقابت براي فولاديها وجود نداشته باشد، زيرا معتقد است به دليل محدوديتهايي كه بر اساس تحريمها ايجاد شده بايد مانع افزايش قيمت شويم. اين مقام مسوول با اشاره به اينكه در حال حاضر از نظر واردات مشكلي وجود ندارد، تصريح كرد: در بخش پتروشيمينيز توقفي در عرضهها وجود ندارد، ولي در اين بخش نيز مانند فولاديها محدوديتهاي خاصي وجود دارد، اما نبايد محدوديتي گذاشته شود زيرا ثبات نسبي بازار را از بين ميبرد. مديرعامل كارگزاري پارس ايده بنيان بيان كرد: تنها محصولي كه در اين بخش وجود دارد در بخش قير است كه دلايلي براي اين مساله و افزايش قيمت اعلام شده، اما اين احتمال وجود دارد به دليل اينكه سه پالايشگاه آبادان، بندرعباس و شيراز نزديك بندر قرار دارند، نياز داخل را پوشش نداده و محصولات خود را صادر كنند. به گفته وي، شركت ملي مس نيز عرضه محصولش متوقف است ولي اين توقف به دليل تعميرات بوده و دستوري نيست و تنها مسالهاي كه بازار را نگران ميكند، محدوديت است. باروتي در پاسخ به اين سوال كه آيا هدفمندي يارانهها در حال حاضر بر روي بازار اثر گذاشته و چه اثري بعد از اجرا خواهد داشت، تاكيد كرد: با توجه به اينكه دولت در اجراي قانون هدفمندي يارانهها از توليدكنندگان حمايت خواهد كرد، اثر چنداني بر قيمتها نخواهد گذاشت. زيرا اگر قرار باشد شركتها هزينهها را به صورت واقعي پرداخت كنند ورشكسته خواهند شد، اما بايد بدانيم اثر رواني اين قانون در بازار وجود دارد و محدوديتهايي كه ديده ميشود بر اثر جو رواني است.
|
03 نوامبر 2010, 09:04 |
|
 |
|
|
صفحه 1 از 1
|
[ 5 پست ] |
|
افراد آنلاین |
کاربران حاضر در این تالار: - و 18 مهمان |
|
شما نمی توانید در این تالار موضوع جدید باز کنید شما نمی توانید در این تالار به موضوع ها پاسخ دهید شما نمی توانید در این تالار پست های خود را ویرایش کنید شما نمی توانید در این تالار پست های خود را حذف کنید شما نمی توانید در این تالار ضمیمه ارسال کنید
|
|